پرویز شهریاری ریاضی دان و از چهره های ماندگار علم و آموزش در ایران، بامداد امروز درگذشت
پرویز شهریاری ریاضی دان و از چهره های ماندگار علم و آموزش در ایران، بامداد امروز درگذشت
پرویز شهریاری چهرهٔ ماندگار و استاد ریاضیات و فعال سیاسی، بامداد امروز ٢٢ اردیبهشتماه در تهران درگذشت.
به گزارش ایلنا، پرویز شهریاری چهرهی ماندگار زرتشتی، استاد ریاضیات و سردبیر مجلههای “وهومن”، “دانش و مردم” و “چیستا” پس از ٨۶ سال زندگی پربار علمی و فرهنگی، بامداد امروز، ٢٢ اردیبهشتماه در بیمارستان جم در تهران درگذشت.
وی که پیش از این نیز، چند بار دچار حملهٔ قلبی و مغزی شده بود، ساعت ۵ بامداد امروز، بر اثر سکتهٔ قلبی چشم از جهان فروبست.
پیکر این استاد ریاضیات، امروز، حدود ساعت ١۶ در آرامگاه زرتشتیان تهران در قصر فیروزه به خاک سپرده شد.
پرویز شهریاری، ریاضی دان و چهرهٔ ماندگار زرتشتی، در سال ۱۳۰۵ خورشیدی در کرمان زاده شد و نخستین کلاس کنکور ایران را به نام «گروه فرهنگی خوارزمی» در ایران را پایهگذاری کرد.
وی چندین سال سردبیر مجلهٔ “سخن علمی” نیز بود، نشریهای که تا فروردینماه ١٣۴٩ منتشر شد.
شهریاری همچنین دبیرستانهای خوارزمی، مرجان و مدرسه عالی اراک را نیز بنیان گذاشت تا بتواند راهگشای دانشاندوزی فرزندان ایرانزمین باشد.
این استاد ، با نگارش کتابهای ریاضی در درازای سالهای ١٣٣۵ تا ١٣۵٢ خورشیدی برای دانشآموزان و دانشجویان ایرانی، نقش مهمی در آموزش ریاضیات در ایران ایفا کرد.
وی که دکترای افتخاری ریاضیات را در سال ١٣٨١ خورشیدی از دانشگاه کرمان گرفته، تاکنون صدها کتاب نوشته و برگردان کرده است. وی با سردبیری مجلههای وهومن و چیستا، سهم بسزایی در گسترش فرهنگ و دانش در سطح ایرانی داشته است.
پرویز شهریاری، چندین سال در دبیرستان فیروزبهرام، به دانشآموزان ایرانی، علم ریاضیات را میآموخت.
پرویز شهریاری در سال ١٣۴۵ خورشیدی نشان درجهٔ یک علمی را دریافت کرد و در سال ١٣٨۴ به عنوان چهرهٔ ماندگار علمی در رشتهٔ ریاضیات برگزیده شد.
شهریاری در دوران پرالتهاب سیاسی دههٔ ۲۰ به مبارزهٔ سیاسی روی آورد و در جریان چپ و مارکسیستی به فعالیت میپرداخت. در ۱۳۲۴ در نوزدهسالگی به عضویت حزب توده ایران پذیرفته شد. پس از ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ و سوءقصد به جان محمدرضا پهلوی موجی از دستگیری آغاز شد و در فروردین ۱۳۲۸ شهریاری که عضو حوزهیی به مسئولیت احسان طبری بود برای اولین بار بازداشت شد و به زندان افتاد و پس از آن بارها در دوران محمدرضا پهلوی و جمهوری اسلامی به زندان افتاد. زبان روسی را در زندان فرا گرفت و دست به تألیف و ترجمه زد. وی کتاب “تاریخ حساب تانون” را در زندان ترجمه کرد.