از مسابقات رالی تا احداث کارخانه ترشی سازی در کنار تخت جمشید
یک باستانشناس و پایه گذار دانش «فلسفه باستانشناسی» در ایران با اشاره به برگزاری مسابقات اتومبیلرانی در حریم تخت جمشید گفت: انجام چنین اقداماتی به طور یقین به کالبد تحت جمشید آسیب میزند.
حکمتالله ملاصالحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: برگزاری مسابقات نه تنها در اطراف تخت جمشید بلکه در اطراف تمامی بناهای تاریخی جهان مجاز نیست.
وی با اشاره به اینکه تخت جمشید میراثی جهانی است اظهار داشت: برگزاری این مسابقه یقینا به کالبد بنای تخت جمشید آسیب میزند و غبار برخاسته از اتومیبلها تاثیرات جبرانناپذیری بر این اثر ارزشمند تاریخی خواهد گذاشت.
این باستانشناس و مدرس دانشگاههای تهران و آتن افزود: حتی اگر در صد کیلومتری تخت جشمید نیز این اتفاق رخ دهد باز هم به این بنا آسیب میزند و در هیچ جای جهان اینگونه رفتار کردن با آثار باستانی پسندیده نیست.
پیش از این عبدالرضا نصیری؛ معاون حفظ و احیای اداره میراث فرهنگی استان فارس در مورد برگزاری مسابقات رالی در نزدیکی تخت جمشید گفته بود این مساله به معاونت ما مربوط نمیشود اما نظر شخصی من این است که برگزاری این مسابقات مشکلی را ایجاد نمیکند.
در حالی کارشناسان نسبت به برگزاری مسابقات رالی در نزدیکی تخت جمشید هشدار می دهند که در روزهای گذشته نیز خبری مبنی بر احداث دو کارخانه ذرتخشککنی و ترشی سازی در حریم درجه دو و درجه یک پاسارگاد اهالی فرهنگ و ایراندوستان را در شوک فرو برد. نکته تلخ ماجرا آنجاست که مدیران به اصطلاح فرهنگی وزارت ارشاد نسبت به این اخبار نظری خنثی دارند یا حتی معتقدند اینگونه اقدامات هیچ مشکلی برای آثار باستانی و تاریخی بوجود نمی آورد
گفتنی است بی توجهی مسؤلان و دولتمردان به حفظ و نگهداری آثار ملی و تاریخی همواره مشکلاتی را برای این آثار ایجاد کرده است. در حالی که با روی کار آمدن دولت یازدهم و شعارهای فرهنگی برخی دولتمردان اهالی فرهنگ امیدوار بودند دولت جدید نگاه متفاوت و شایسته ای به حفظ و نگهداری از آثار ملی و تاریخی ایران داشته باشد اما عملکرد یکساله این دولت تا کنون نشان داده است دولت یازدهم نیز بر خلاف وعده ها و شعارهایش اراده و جدیتی برای حفظ میراث تاریخی و ملی ایران ندارد.