محسن رضایی کاندیداتوری خود را برای انتخابات اعلام کرد
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام روز دوشنبه، ۱۴ اسفند، کاندیداتوری خود برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به طور رسمی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محسن رضایی با اعلام این موضوع در دیدار با مرزبانان استان کردستان گفته است که «پیشنهاد شده بود در تهران کاندیداتوری خود را اعلام نمایم تا از امکانات وسیع رسانهای استفاده کنم اما با اعلام کاندیداتوری در این شهر، بر رویکردم نسبت به پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور و حل مشکلات مردم تاکید میکنم.»
همچنین وبسایت شخصی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته است که آقای رضایی به زودی در بیانیهای رسمی، مواضع خود را اعلام خواهد کرد و برنامههایش در انتخابات سال ۹۲ را نیز در نشستی خبری به اطلاع میرساند.
محسن رضایی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز یکی از کاندیداها بود و اگرچه در روزهای نخستین اعتراضها به نتایج انتخابات، انتقاداتی را به نحوه برگزاری انتخابات وارد کرد، اما پس از سخنرانی آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از پیگیریهای خود دربار نتیجه انتخابات دست کشید و همراه دیگر مقامات حکومت، از دو کاندیدای دیگر معترض به نتایج انتخابات با نام «سران فتنه» یاد کرد.
او همچنین در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ با شعار انتخاباتی «دولت عشق» حضور یافت، اما بهطور ناگهانی یک روز پیش از برگزاری انتخابات کنارهگیری خود را اعلام کرد. محسن رضایی در حال حاضر از اصولگرایان منتقد دولت به شمار میرود.
کاندیداهای اصولگرایان در انتخابات ۹۲
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه پیشین دولت دهم و نایب رئیس «جبهه پیروان خط امام و رهبری» و علی فلاحیان، عضو مجلس خبرگان رهبری و وزیر اطلاعات سابق ایران از دیگر افرادی هستند که نامزدی خود برای انتخابات سال ۹۲ را به طور رسمی اعلام کردهاند.
محسن رضایی و علی فلاحیان از «اصولگرایان منتقد دولت» به شمار میروند، مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کشور دیگر نامزد این جبهه برای انتخابات در پیش رو است که تاکنون نامزدی خود را اعلام نکرده است.
از دیگر تشکلهای اصولگرایان «جبهه پیروان خط امام و رهبری» است که محمدرضا باهنر، یحیی آل اسحاق و منوچهر متکی را سه نامزد خود برای انتخابات معرفی کرده که منوچهر متکی در میان آنها، نامزدی خود را اعلام کرده است.
تشکل «جبهه پیروان خط امام و رهبری» ائتلافی متشکل از ۱۴ گروه اصولگرا به دبیرکلی حبیبالله عسگراولادی است.
«ائتلاف ۱+۲» نیز که از علیاکبر ولایتی، مشاور بینالملل آیتالله خامنهای، غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی و محمد باقر قالیباف، شهردار تهران تشکیل شده، اعلام کرده که نامزد خود را از میان اسن سه نفر تعیین خواهد کرد.
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت دولت نهم و عضو مجمع تشخیص مصلحت دو گزینهای هستند که گفته میشود به عنوان کاندیداهای جبهه پایداری احتمال حضور آنها در انتخابات ریاست جمهوری آینده وجود دارد.
جبهه پایداری همان تشکل اصولگرایانی است که از اعضای پیشین دولت محمود احمدینژاد بودند و به دلیل اختلاف با اطرافیان آقای احمدینژاد از او فاصله گرفتند.
غلامحسین الهام، سخنگوی دولت، علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی و حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش فعلی از جمله نزدیکان محمود احمدینژاد هستند و گفته میشود که از جمله افرادی هستند که احتمال حضور آنها در انتخابات آینده زیاد است.
در راس این افراد هم اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، مشاور رئیس جمهوری و جانشین رئیسجمهور در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور قرار دارد که یکی از نزدیکترین افراد به محمود احمدینژاد است و اقدامات و سخنان جنجالی او در چند سال گذشته خشم بسیاری از اصولگرایان را نیز برانگیخته است.
آقای مشایی پرحاشیهترین فرد دولت، مهمترین گزینهای است که ظاهرا نزدیکان محمود احمدینژاد دل به کاندیداتوری او برای انتخابات آینده ریاست جمهوری بستهاند. اصولگرایان منتقد دولت از اسفندیار رحیم مشایی و نزدیکان او با عنوان «جریان انحرافی» یاد میکنند.
محمد سعیدیکیا، وزیر پیشین مسکن و شهرسازی ایران نیز که کاندیداتوری خود را اعلام کرده است به همراه حسن روحانی، نماینده رهبر ایران در شورای عالی امنیت ملی و محمد شریعتمداری، مشاور آیتالله خامنهای و وزیر دولت محمد خاتمی از چهرههای میانه رو در انتخابات پیش رو به شمار میروند.
انتخابات و اصلاحطلبان
انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درحالی قرار است ۲۴ خردادماه ۹۲ برگزار شود که مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو کاندیدای معترض به نتایج انتخابات سال ۸۸ به همراه زهرا رهنورد در حصر خانگی به سر میبرند و بسیاری از معترضان نیز با حکمهای سنگین مواجه شده یا در زندان هستند.
همچنین حدود سه ماه مانده به انتخابات، حضور اصلاحطلبان در انتخابات با ابهامات زیادی روبهرو است و در حالی که برخی از اصلاحطلبان احتمال شرکت در انتخابات را مطرح کردهاند، چهرههای شاخص آن همچون محمد خاتمی به تازگی گفته است که شرایط حضور اصلاحطلبان برای معرفی چندان فراهم نیست و چشماندازی هم برای فراهم آمدنش نمیبیند.
پیش از آن، جبهه مشارکت، از احزاب مطرح اصلاحطلب آذرماه امسال با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که درشرایط موجود در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده شرکت نخواهد کرد زیرا «صندوقهای رای تعیینکننده سرنوشت نیستند».
این تشکل اصلی اصلاحطلب که در حال حاضر اجازه فعالیت ندارد، در ادامه بیانیه خود، جمهوری اسلامی را متهم کرده بود که «با علم کردن اصلاح طلبان بدلی، میخواهد امید مردم به اصلاحطلبان را کمرنگ کند.»
با این حال، محمدجواد حقشناس، نایب رئیس «جبهه اصلاحطلبان» روز گذشته خبر داد که این جبهه متشکل از ۱۸ حزب شناسنامهدار به همراه جبهه اعتدالگرایان نامهای را حدود دو هفته پیش برای دفتر رهبر ایران ارسال کردهاند.
به گفته او، بیان دغدغههای اصلاحطلبان نسبت به انتخابات سال آینده، فضای سیاسی کشور، رقابتهای انتخاباتی و حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتی از اهداف دیدار احتمالی با آیتالله علی خامنهای است.