به گزارش سازمان جوانان حزب پان ایرانیست، ۴۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در بیانیهای به تبعید ابوالفضل عابدینی به زندان اهواز اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن وی به زندان اوین شدند.
در این بیانیه آمده است: عابدینی در طول دوران حبس، علی رغم محدودیتهای شخصی، نسبت به تضییقات و ستمهای که در قبال دیگر زندانیان سیاسی اعمال میشود، برخورد مسئولانه داشته است که یکی از بارزترین آنها، شهادت شجاعانه او به وجود آثار شکنجه در بدن مرحوم ستار بهشتی بود. بنابراین، این گمان بیراه نخواهد بود اگر تصور کنیم، تبعید وی عکس العمل تلاش او برای جلوگیری از پایمال شدن خون ستار بهشتی بوده است.
گزارشهای پروندهٔ ستار بهشتی، وبلاگ نویس منتقدی که در بازداشتگاه پلیس و تحت شکنجه جان خود را از دست داد به همراه عملکرد سیستم قضایی با افرادی که پیگیر این پرونده بوده و یا شاهد رفتار و اعمال غیر قانونی و غیر انسانی دستگاه قضایی بودهاند، حاکی از آن است که عزمی برای اصلاح این روند و پیگیری عادلانهٔ این پرونده وجود ندارد و در حالی که مجرمان این پرونده بیهراس به کار خود ادامه میدهند، افرادی چون ابوالفضل عابدینی که متعهدانه به آنچه دیده بود شهادت داد به زندان اهواز تبعید میشود تا صدای هر معترضی در نطفه خفه شود.
متن این بیانیه و اسامی امضا کنندگان آنکه در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
]]>
بنا به گزارش سحام، ابتدای هفته گذشته و پس از هفتهها رایزنی و گفتگو، حسن روحانی لیست نهایی وزرای دولت یازدهم را به رهبر جمهوری اسلامی معرفی میکند. در این دیدار آقای خامنهای نسبت به حضور آقایان یونسی و احمد مسجد جامعی در کابینه واکنش نشان داده و خواهان حذف نام این افراد از لیست وزرا میشود.
پس از آن دیدار، چهارشنبه گذشته حسن روحانی مجددا برای اخد تایید نهایی رهبری نسبت به تغییرات لیست کابینه به دیدار ایشان میرود و این بار مجددا آقای خامنهای نسبت به دو نام دیگر در کابینه واکنش نشان داده و خواهان حذف آقایان جعفر توفیقی و سردار علایی از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری؛ و دفاع در کابینه میشوند که این دستور رهبری هم از سوی آقای روحانی پذیرفته میشود.
جعفر توفیقی در دولت اصلاحات نیز به عنوان وزیر علوم انتخاب شده بود. همچنین سردار حسین علایی از فرماندهان سپاه پدر طول دوران جنگ ۸ ساله بوده است. آقای علایی سابقه ریاست ستاد مشترک سپاه و قائممقامی وزارت دفاع و ریاست سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع را نیز در کارنامه خود دارد.
همچنین لازم به توضیح است که قرار بوده آقای احمد مسجد جامعی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی شود. وی در دولت سید محمد خاتمی، مسئولیت وزارت ارشاد را پس از عطاالله مهاجرانی بر عهده داشت.
علی یونسی نیز در دولت اصلاحات مسئولیت وزارت اطلاعات را بر عهده داشته است. اکنون مشخص نیست دلیل مخالفت آقای خامنهای با وزارت یونسی از چه روی است. محمود احمدینژاد نیز در دوره ریاست جمهوریاش بر سر مدیریت این وزارتخانه، تقابل جدی با رهبر جمهوری اسلامی پیدا نمود.
امیر جعفرپور٬ معاون توسعه حمل و نقل ستاد مدیریت سوخت اعلام کرده که چین پول نفت ایران را بلوکه کرده و حاضر به پرداخت نقدی آن نیست.
آقای جعفرپور این مطلب را در گفتگویی که روز یکشنبه (ششم امرداد) از وی در خبرگزاری «تسنیم» منتشر شده٬ بیان کرده است.
وی این مطلب را در دفاع از واگذاری ساخت ۳۱۵ واگن مترو به شرکتی چینی بیان کرده و گفته این واگذاری «به دلیل طلبهای ناشی از فروش نفت ایران به چینیها» بوده است.
این مقام مسئول افزوده است: «واقعیت این است که پول خیلی زیادی از فروش نفت به چینیها داشتیم و چینیها واگذاری این پول به صورت نقدی را ممکن نمیدانند.»
جعفرپور ادامه داده چینیها «پرداخت این پول را به خرید تجهیزات حتی به قیمتهای بیش از قیمتهای منطقهای منوط کرده بودند» که همین مسئله علت خرید ۳۱۵ واگن بوده است.
وی افزوده مقامهای چین حتی در ازای پول نفت ایران «پیشنهاد ساخت پنج هزار کیلومتر شبکه ریلی درونشهری را داشتند که چون قیمتها نسبتا بالا بود با آن موافقت نشد.»
اعضای تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران که برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا در مغولستان به سر میبرند، به خاطر بدهی به هتل، از محل اقامت خود بیرون شدند و پاسپورتهای آنها ضبط شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قرار بود فرنگیکاران نوجوان ایران پس از کسب مقام سومی در آسیا دیشب به تهران بازگردند اما به خاطر تسویه نشدن پول هتل، مسوولان هتل با نگه داشتن پاسپورت آنها، اعضای تیم را از هتل بیرون کردند و به همین دلیل نوجوانان در مکان دیگری اقامت کردند.
همچنین سرپرست تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان دربارهی این موضوع اظهار کرد: من دیشب به تهران بازگشتم و از اتفاقات مغولستان خبر دقیقی ندارم اما میدانم که در آنجا بانک و سفارت نداشتیم. به خاطر همین برای حواله کردن پول با مشکل مواجه بودیم. قرار بود تیم دیشب به تهران بازگردد اما چون با هتل تسویه نکرده بودند این کار صورت نگرفت. البته من با سرمربی تیم صحبت کردم و گفتهاند که گویا پول حواله شده و قرار است تیم طی امروز و فردا به تهران بازگردد.
دبیر فدراسیون کشتی در این زمینه به ایسنا گفت: چون در مغولستان سفارت نداشتیم برای واریز پول با مشکل مواجه شدیم اما با تلاشی که انجام دادیم از طرف فدراسیون کسی را مامور این کار کردیم و مشکل را به زودی حل خواهیم کرد.
وی افزود: متاسفانه شرایط فدراسیون بسیار سخت است و از نظر بودجه در مضیقه است.
]]>
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی پیشین شورای نگهبان، گفته است که صلاحیت حسن روحانی و محمدرضا عارف در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، با «وساطت» احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان تأیید شد.
آقای کدخدایی در مصاحبهای که روز شنبه پنجم مرداد در روزنامه شرق منتشر شده، با تکذیب «مهندسی» ترکیب کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان، گفته است: «برخی نامزدها گاهی رأیشان به شش میرسد یک رأی دیگر میخواهند که صلاحیتشان احراز شود. برخی آقایان دوباره درخواست میکنند یا با آقایان مشورت میکنند که اگر این مشکلات هست این حسنها هم هست و در جهت حل مسئله رایزنی میکنند.»
آنگونه که سخنگوی پیشین شورای نگهبان عنوان کرده، احمد جنتی در جلسه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، درباره دو کاندیدایی که «رأی لازم» را نداشتند «وساطت» کرده و گفته: «من هم شناخت دارم از اینها، میدانم که میتوانند مفید باشند و با یکی، دو نفر صحبت کردند که رای نداشتند، آنها هم آمدند رأی مثبت خودشان را اعلام کردند.»
آقای کدخدایی گفته این دو نفر، حسن روحانی و محمدرضا عارف، دو نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات بودهاند. آقای روحانی بعداً با حدود ۱۸ میلیون رأی به ریاست جمهوری رسید.
سخنگوی پیشین شورای نگهبان توضیح داده: «آقای روحانی ابتدا پنج رأی داشتند و بعد روی شش رأی ثابت ماندند، آقای جنتی رایزنی کردند و آقای دکتر عارف که پنج رأی داشتند. آقای جنتی گفتند من ایشان را میشناسم از قدیم، انسان متدینی هستند اگر تمایل دارید به ایشان رأی دهید.»
عباسعلی کدخدایی در دوره پنج ساله اخیر شورای نگهبان، عضو حقوقدان و سخنگوی این شورا بود اما ماه گذشته نتوانست رأی لازم را برای یک دوره دیگر حضور در مقام حقوقدان شورای نگهبان از نمایندگان مجلس کسب کند. آقای کدخدایی، به عنوان حقوقدان، در مجموع سه دوره سابقه عضویت در شورای نگهبان را دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اگر به موقع به مشکلات مطرح شده در مورد شورای نگهبان رسیدگی نشود این مشکلات ناخواسته به رسانهها کشیده خواهد شد.
سید محمود علوی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با تاکید براینکه خودداری از رسانهای شدن برخی مطالب مربوط به جلسات شورای نگهبان آثار خوبی نخواهد داشت، گفت: ممکن است این مساله قداست شورای نگهبان را تا حدودی تنزل داده و این نهاد اعتبار خود را در جامعه از دست بدهد اما تا جایی که من اطلاع دارم اشکالاتی که به کار شورای نگهبان وارد میکنند با علنی شدن جلسات آن رفع خواهد شد.
علوی افزود: همانطور که بسیاری از بزرگان نیز اذعان دارند شورای نگهبان چه به لحاظ قانون و چه به لحاظ نحوه عملکرد نیازمند بازنگری است. در کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری نیز آیت اله یزدی عنوان کرد که به رئیس مجلس اعلام کردند که ساز و کار شورای نگهبان به لحاظ برخی قانونها دچار کمبودهایی است و عملکرد این نهاد نیاز به بازنگری و قوانین بیشتری دارد یعنی اعضای شورای نگهبان نیز این احساس را دارند که خلاءهای این نهاد باید از راههای صحیح حل شود.
وی ادامه داد: همه افرادی که در جریان کم و کیف مساله هستند بر این باورند که برای حفظ جایگاه و قداست شورای نگهبان باید بدون رسانهای شدن مشکلات آن این مساله چاره اندیشی شود. بنابراین با محفوظ ماندن علنی شدن جلسات شورای نگهبان میتوان در عملکرد آن بازنگری کرد و راهکار صحیحی پیش بینی شود تا آن زمان باید از رسانهای شدن جلسات شورای نگهبان جلوگیری شود اما پس از برطرف شدن این مشکلات میتوان صحبت از رسانهای شدن این جلسات داشت.
]]>
محمود احمدینژاد در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای خود مجوز تأسیس دانشگاهی در تهران را اخذ کرد.
منابع آگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با تأیید این خبر افزودند: در این جلسه پس از تقدیر و تشکر اعضا از ۸ سال فعالیت احمدینژاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تشکیل منظم جلسات این شورا، به درخواست وی پاسخ مثبت داده بهاتفاق آرا، مجوز تأسیس دانشگاهی در تهران را به وی اعطا کردند.
بهگفته این منابع آگاه، از آنجا که مجوز تأسیس این دانشگاه برای شهر تهران صادر شده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مجوز میداد که این مجوز توسط احمدینژاد اخذ شد.
گفته میشود، احمدینژاد بنا دارد این دانشگاه را با عنوان «دانشگاه ایرانیان» تأسیس کرده بخش مهمی از وقت خود را بعد از پایان دوره ریاستجمهوریاش به اداره این دانشگاه اختصاص دهد. اخبار حکایت از آن دارد که حوزه اصلی فعالیت این دانشگاه، فناوری اطلاعات و فناوریهای نوین و برتر از جمله آی. تی.، نانو، هوافضا و هستهای خواهد بود.
آیت الله سیدمحمد خامنهای رئیس بنیاد ایرانشناسی با بیان اینکه در ایران قدیم، چه دولتهای آریایی و چه دولتهای بومی ایرانی، همه پایه گذار فرهنگهای غنی و تولید علم و هنر و نوعاً مروج توحید و اخلاق بودهاند گفت: کورش و فرزندش با جهاد فرهنگی به ظاهر نظامی خود، توحید را در بینالنهرین و سومر و مصر و آتن گسترش دادند.
ایران از زمان پیش از تاریخ یعنی قرنها پیش از آنکه اولین تمدنها درحوالی بین النهرین سر برآورند محل سکونت انسانها بوده است. اولین بیانیه حقوق بشر در جهان متعلق به کوروش کبیر از پادشاهان ایرانی است. در طول دوره ساسانیان فرهنگ ایرانی، مناطقی بسیار فراترازمرزهای این امپراتوری را تحت تأثیر قرار داد. به طوری که این تأثیر به اروپای غربی، آفریقا، چین و هند میرسد و نقش برجستهای را در شکل دادن به هنر قرون وسطایی هم در اروپا و هم در آسیا ایفا میکند.
بعد از ورود اسلام به ایران و آمیختن دو عنصر اسلامیت و ایرانیت، ادبیات، فلسفه، پزشکی و هنر ایرانی فرصت بروز و ظهور بیشتر یافتند و در طول این دوره، دانشمندان ایرانی یک عصر طلایی را به ایجاد کردند.
هویت ملی از جمله موضوعاتی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای (مدظله العالی) است و معظم له در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۸۲ در دیدار اقشار مختلف مردم قم در این باره فرمودند: ملت ایران ملتی است مستقل، آزاد، هوشمند و به شدّت به هویّت ملی و اسلامی خود علاقهمند.
در همین راستا، خبرنگار ایرنا، گفتوگوی مفصلی با آیت الله سید محمد خامنهای از مبارزین پیش از انقلاب، عضو شورای تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی، رئیس بنیاد ایرانشناسی و رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا انجام داده است.
محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در ۱۷ تیرماه سال۱۳۹۲، طی حکمی آیتالله خامنهای را به ریاست بنیاد ایرانشناسی منصوب کرد.
مشروح مصاحبه ایرنا با رئیس بنیاد ایرانشناسی در زیر آمده است:
]]>
کاظم جلالی٬ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تورم نقطه به نقطه در ایران را ۶۱ درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر٬ آقای جلالی روز سهشنبه (اول امرداد) در صحن علنی مجلس گفته که «وضعیت تورم و اقتصادی کشور در حال حاضر به گونهای است که نمیشود به شکل آنی آن را التیام بخشید.»
وی افزوده است: «دردهای بسیار زیادی از جمله نرخ ارز، تورم ناشی از سیاستهای مالی و پولی و اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانهها مواردی است که وجود دارد و طبعا باید برای آنها برنامهریزی انجام گیرد.»
این نماینده مجلس اظهار کرده که «ما باید به نوسازی نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری در کشور بپردازیم و نظام آماری کشور را اصلاح کنیم؛ چراکه این روزها ما شاهد اطلاعات آمار متناقضی هستیم.»
وی همچنین افزوده است: «ما در بخش سلامت نیز با مشکلات جدی روبرو هستیم و در بحث دارو تقریبا با یک بحران روبرو هستیم، در بخش کشاورزی نیز امسال شاهد بودیم که در مساله گندم با تدبیر عمل نشد.»