Get Adobe Flash player

چند رسانه ای

به دنبال ما

ورود به سایت

توافق ایران و ۱+۵ برای خروج از بن بست مذاکرات هسته ای 

 

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، دوشنبه ۲۷ آذر، در مورد ادامه مذاکرات هسته‌ای تهران و شش قدرت جهانی گفت که «طرفین به این نتیجه رسیده‌اند که باید از بن‌بست فعلی خارج شوند.»

به گزارش رادیو فردا، صالحی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا در مورد دور بعدی گفت‌وگو بین تهران و کشورهای ۱+۵ گفت که «از زمان مذاکرات بعدی اطلاعی ندارم.»

شش کشور گروه ۱+۵، شامل بریتانیا، فرانسه، ایالات متحده، روسیه، چین و آلمان، در سال جاری میلادی سه دور از مذاکرات را با دیلپمات‌های ایرانی برگزار کرده‌اند، اما این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده است.

 

وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه افزود: «بسته‌های پیشنهادی که میان دو طرف رد و بدل شده برای هر دو طرف جا افتاده و روشن است. آن‌ها به خوبی می‌دانند که ایران از حق (غنی‌سازی) مشروع خود نمی‌گذرد.»

علی‌اکبر صالحی در ادامه در گفت‌وگوی خود با ایسنا تاکید کرد: «ایران حق مسلم، قانونی و مشروع خود را مطالبه می‌کند و چیز بیشتری نمی‌خواهد.»

 

پیش‌تر، مایکل من، سخنگوی کا‌ترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اوایل خردادماه، به رادیو فردا گفته بود بسته پیشنهادی ارائه شده به تهران، به حل نگرانی‌ها در ارتباط با غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم مربوط می‌شود.

مایکل من گفته بود: «من وارد جزئیات این پیشنهاد نمی‌شوم، اما البته که ما در پیشنهادی که مطرح می‌کنیم منافع ایران را نیز در نظر می‌گیریم.» خبرگزاری‌های ایران در آن زمان گزارش دادند، هیئت ایرانی به گروه ۱+۵ بسته پیشنهادی جدیدی ارائه داده است.

غرب و اسرائیل ایران را متهم می‌کنند که قصد ساخت بمب اتمی را دارد. تهران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته‌ای خود را برای اهداف صلح آمیز می‌خواند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه‌های اخیر به شدت اصرار دارد که ایران به بازرسان اجازه دسترسی به پایگاه نظامی پارچین را بدهد.

آژانس ایران را متهم کرده که در این پایگاه آزمایش‌های انفجاری مربوط به کلاهک هسته‌ای انجام داده است؛ اتهام دیگری که آژانس و شخص مدیرکل، یوکیا آمانو، مطرح کرده، پاکسازی پایگاه پارچین است. تهران این اتهامات را رد می‌کند و گفته است طبق پیمان ان‌پی‌تی ایران می‌تواند اجازه دسترسی به این محوطه نظامی را ندهد.