وضعیت پرونده روزنامه نگاران بازداشتی و اظهارات وزیر ارشاد
در طی هفته گذشته شانزده تن از روزنامه نگاران جراید مختلف در ایران بازداشت شدند. موج دستگیری روزنامه نگاران پس از فشار بر فعالان ملی در ماه گذشته آغاز دور دوم موج فشار از سوی نهادهای امنیتی برا فعالان سیاسی و اجتماعی بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامهنگاران بازداشت شده در روزهای اخیر را متهم کرد که با خارج از کشور ارتباط داشتند.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد حسینی گفت که این روزنامهنگاران به رسانههای خارج از ایران اطلاعات منتقل میکردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود که روزنامهنگاران بازداشت شده «گاهی از سوی خارج از ایران در راستای ایجاد اختلاف میان مسئولان و سیاهنماییها خط دهی میشدند و ندانسته یا دانسته نقش ستون پنجم دشمن را بازی میکردند و میخواستند یاس و ناامیدی را در کشور ترویج دهند.»
او همچنین گفت: «البته برخی از این افراد بازداشت نشده و تنها برای پارهای توضیحات احضار شدهاند.»
به نوشته سایت گزارشگران بدون مرز، بازداشتشدگان از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به بهانه «بررسی احتمال همکاری با رسانههای مستقر در خارج از کشور» بازداشت شدهاند و همه آنها در سلولهای انفرادی بند ٢٠٩ زندان اوین به سر میبرند.
سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شرایطی مطرح شده که تاکنون مقامهای قضایی جمهوری اسلامی ایران اتهام این روزنامهنگاران را اعلام نکردهاند. در روزهای اخیر، ۱۴ روزنامهنگار در تهران بازداشت شدند.
روزنامهنگاران بازداشتی صبا آذرپیک، نسرین تخیری، جواد دلیری، ساسان آقایی، پوریا عالمی، پژمان موسوی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، امیلی امرایی، مطهره شفیعی، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، کیوان مهرگان و حسین یاغچی، ریحانه طباطبایی هستند. مطهره شفیعی روز دوشنبه به قید وثیقه آزاد شد.
این روزنامهنگاران در خبرگزاری ایلنا، روزنامههای آرمان، اعتماد، بهار و شرق و هفتهنامه آسمان کار میکردند.
در حالی که، خبرگزاری مهر روز سهشنبه خبر داده بود که چند تن از روزنامهنگاران آزاد شدهاند، اما رضا معینی از سازمان گزارشگران بدون مرز، این خبر را تکذیب کرد و گفت که به جز مطهره شفیعی سایر روزنامهنگاران هنوز در زندان به سر میبرند.
بازداشت روزنامهنگاران در روزهای اخیر بازتاب رسانهای گسترده ی در جهان داشته است.
گزارشگران بدون مرز، سازمان عفو بینالملل و سازمان اطلاع رسانی و امنیت خبرنگاران ایتالیا خواستار آزادی این روزنامهنگاران شدهاند.
در همین حال، گزارشگران بدون مرز در بیانیهای اعلام کرد که برخی از روزنامهنگاران در تهران و چند شهر دیگر، نیز از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران احضار و بازجویی و تهدید شدهاند.