ریس جمهور با پخش یک نوار صوتی در مجلس به استیضاح وزیر کار اعتراض کرد
محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، عصر روز یکشنبه با حضور در مجلس شورای اسلامی، ضمن مخالفت با استیضاح وزیر کار، نواری را پخش کرد که به گفته وی، مکالمه میان برادر رییس مجلس و سعید مرتضوی است. آقای احمدینژاد به طور تلویحی، علی لاریجانی را متهم کرد که پشت پرده استیضاح وزیر کار است.
استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی صبح روز یکشنبه آغاز شد ولی به دلیل طولانی شدن، ادامه آن به نشست عصر موکول شد. در نشست عصر، محمود احمدینژاد پشت تریبون مجلس رفت و در سخنانی گفت که «برخی از عوامل و علل باعث شده است فشارهایی که در داخل میآید با فشارهای خارج برابری کند.»
وی افزود: «بعضی از مسائل سیاسی و غیرسیاسی نیز در این موضوع دخالت دارند و من مطمئن هستم که اکثریت نمایندگان مجلس بلکه همه آنها از آن با خبر نیستند که به برخی از این مسائل اشاره میکنم. البته این را هم بگویم که من واقعا نمیخواستم به این مسائل وارد شوم و تمام تلاش خودم را کردم که وارد این موضوع نشوم. سه سال است که دولت تحت شدیدترین فشارهاست. همکاران پاک من تحت سنگینترین تهمتها و افتراها قرار دارند. چقدر احضار، برو و بیا و انواع برخوردها با آنها شد.»
رییس جمهوری ایران گفت: «همین الان بولتن در چندین هزار نسخه چاپ و توزیع میکنند که سرتا پای آن تهمت و افترا به همکاران پاک من است. ما همه اینها را تحمل کردیم. اما در روند اداره کشور ما داریم به جایی میرسیم که بن بست است و ملت و کشور دارد آسیب میبیند. برخی از اینها را ما باید حل کنیم و چارهای ندیدم که برخی از مطالب را اینجا عرض کنم. از همه شما میخواهم که مطالب را بشنوید و بعدا تصمیم بگیرید.»
رد مصوبات دیوان عدالت اداری و تصمیمات رییس مجلس
وی اظهارداشت: «نکته اول، سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است. متعلق به کارگران و بازنشستگان است. صندوقی تشکیل شده برای رسیدگی به او، نه من و نه شما حق نداریم باری را به آن تحمیل کنیم.»
آقای احمدینژاد گفت: «نکته دوم، صرفنظر از اینکه چه کسی رییس دیوان عدالت اداری است و موضع سیاسی او چیست و چه کسی رییس جمهوری است، دیوان عدالت اداری باید یک نقطه اعتماد و آرامش باشد. همین دیوان عدالت اداری در سال ۸۷ با شکایت یک نفری روبرو شد که گفته بود رییس منصوب سازمان تامین اجتماعی واجد شرایط نیست.»
به گفته وی، «دیوان عدالت اداری همان زمان در اظهار نظر خود گفته بود، چون این یک نهاد عمومی غیر دولتی است ما صالح برای رسیدگی به عزل و نصب آن نیستیم. این دیوان امروز چطور صلاحیت پیدا کرد؟ یک اشکالی در کار هست. باید آن را پیدا کنیم.»
حین سخنرانی محمود احمدینژاد برخی از نمایندگان به سخنان وی اعتراض کردند و خواستار پاسخگویی به وی شدند که علی لاریجانی، رییس مجلس، از آنها خواست تا پایان سخنان رییس جمهوری ایران سکوت کنند و بعد تذکر دهند.
آقای احمدینژاد با اشاره به اصول مختلف قانون اساسی جمهوری اسلامی، تصمیمات دیوان عدالت اداری در ابطال انتصاب سعید مرتضوی به ریاست صندوق تامین اجتماعی را رد کرد و گفت که این اقدامات، «تجاوز به قانون اساسی» است.
وی همچنین ابطال مصوبات هیات دولت از سوی رییس مجلس شورای اسلامی را خلاف مقررات و قانون اساسی دانست.
رییس جمهوری ایران افزود: «ما به قانون اساسی سوگند خوردهایم. پس همه کسانی که گوش میدهند، بگویند از قانون چطور بیرون میآید که نه تنها رییس مجلس بر دولت حاکم شده، بلکه بر کل مجلس هم حاکم شده است و این غلط است و قانون اساسی ما این نیست.»
احمدینژاد گفت: «اگر بنا بود رییس مجلس بر دولت و بر مجلس حاکم شود، باید با رای مستقیم انتخاب میشد و به جای رییس جمهور گذاشته میشد و میگفتند مستقیم مردم رییس مجلس را انتخاب کنند، نه اینکه رییس جمهور را انتخاب کنند.»
وی با بیان اینکه یک نفر بالاخره بگوید که دولت در این کشور چه کاره است، تصریح کرد: سه قوه مستقل در کشور داریم و استقلال قوه مجریه در کجاست؟
انتشار نوار مکالمه
رییس جمهوری ایران در ادامه گفت: «من میخواستم نواری را بگذارم، شما ببینید. اما برخی دوستان از جمله آقای ابوترابی و دیگران آمدند پس گاهی میگویند بگو، بگو و وقتی میخواهیم بگوییم، میگویند نگو، نگو. بالاخره ما باید چه کار کنیم.»
علی لاریجانی در این لحظه خطاب به محمود احمدینژاد گفت: «چیزی را که لازم میدانید بگویید و اگر نوار هم دارید، بگذارید؛ چون این مطلب را از صبح تا به حال دارید میگوید.»
احمدینژاد گفت: «من فکر میکنم مسائلی در پشت صحنه میگذرد که نه نمایندگان و نه ما از آن خبر نداریم و وقتی در میدان اداره کشور وارد میشوند عناوین دیگری پیدا میکند و به دعوای من و شما تبدیل میشود در حالی که ما با هم دعوا نداریم بلکه میخواهیم با هم کار کنیم.»
وی افزود: «ملاقاتهایی اتفاق افتاده است و از رییس مجلس خواهش میکنم که تحمل کند، حتی اگر این مسائل مربوط به نزدیکان خودمان باشد پشت سر همین مسائلی که امروز (در مجلس مطرح است) جریاناتی وجود دارد.»
رییس جمهوری ایران گفت: «۲۴ ساعت جلساتی برگزار شده است و بخشی را که مسالهای درست نمیکند و نرمتر است، میخواهیم پخش میکنیم. دوستانی گفتند اجازه دهید فضای کشور آرامتر شود. من گفتم یک نسخه را به رییس محترم مجلس تقدیم کنم و یک نسخه روسای کمیسیونها بدهیم.»
لاریجانی در واکنش به این بخش از سخنان احمدینژاد گفت: «خواهش میکنم نوارتان را پخش کنید که بعدا نگوید پخش نشده است. پخش کنید. چیزی کم نگذارید.»
رییسجمهوری ایران درباره نوار مورد اشارهاش که از سیستم صوتی مجلس پخش شد گفت: «این نوار درباره جلسهای بین فردی به فاضل لاریجانی و آقای مرتضوی است که ساعتها طول کشیده است و بخشی از این گفتوگوها به همین مسائل ما برمیگردد. حدود ۲۰ دقیقه از این جلسه را در اینجا پخش میکنیم.»
در این لحظه پخش نوار مورد اشاره رییسجمهور آغاز شد که صدای پخش شده واضح نبود و پس از چند دقیقه تعدادی از نمایندگان اعتراضاتی را مطرح کردند که احمدینژاد در پشت تربیون گفت: این نوار در حدود ۲۴ دقیقه است و هنوز تمام آن پخش نشده است.
متن «مکالمات»
به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، احمدینژاد بخشهایی از این مکالمه را بازگو کرد و گفت: «تامین اجتماعی شرکتهایش را دارد، طی قراردادی به گروهی میفروشند؛ فردی به نام معاون مجتمع قضایی تهران، میگوید من با یکی از برادران آقای لاریجانی رفت و آمد خانوادگی دارم. مرتضوی میگوید، شما ارتباط دارید. او هم میگوید که، بله؛ واقعاً بقیه برادران به گرد فاضل نمیرسند.»
رییس جمهوری ایران افزود: «فاضل لاریجانی به مرتضوی میگوید: من میخواهم با گروه «ز» کار کنم. ولی ابلاغ کتبی برای من نزند. تلقیاش این باشد که میخواهم با او همکاری کنم. فاضل هم به مرتضوی میگوید: اخیرا علی را دیدید یا نه؛ مرتضوی: اخیرا نه.»
آقای احمدینژاد به بخشهای دیگری از این مکالمه اشاره کرد و ضمن روخوانی یک متن اظهار داشت: «فاضل لاریجانی میگوید: ایشان نظرش نسبت به شما بسیار مساعد است، میتواند کمک کند و تلطیف کند قوه قضائیه را نسبت به شما. ارتباط خود را با علی محکم کنید. یک ملاقات جدی و خودمانی در منزل ما یا بیرون از مجلس بگذارید. منزل مادر باشد، بدون سر و صدا. علی و صادق هم دست من هستند و میدانم که چطور جا بیندازم.»
سایت «مشرق نیوز» که نزدیک به اصولگرایان است، عصر یکشنبه از قول فاضل لاریجانی صحبتهای مطرح شده در این نوار را تکذیب کرد و گفت: «این قضیه کذب محض و توطئه است و صدایی که در این جلسه از من بهگوش میرسد جعلی است.»
وی با اعلام اینکه «قصد دارند اذهان عمومی را به هم بزنند»، گفت: «بانی این جلسه خودشان بودهاند.»
منبع: رادیو فردا