Get Adobe Flash player

چند رسانه ای

به دنبال ما

ورود به سایت

واکنش احمدی‌نژاد به بازداشت سعید مرتضوی

 

احمدی‌نژاد با ابراز تاسف از بازداشت سعید مرتضوی تصریح کرد که قوه قضاییه «یک سازمان ویژه خانوادگی» نیست. وی افزود که این بازداشت، اقدامی «زشت» بوده و نشان می‌دهد که جای متخلف و بی‌گناه با یکدیگر عوض شده است.
به گزارش دویچه وله فارسی، محمود احمدی‌نژاد پیش از ترک تهران به مقصد قاهره به دستگیری سعید مرتضوی، رئیس سازمان تامین اجتماعی واکنش نشان داد. او در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد در پاسخ به پرسشی پیرامون بازداشت مرتضوی گفت: «من شنیدم و متاسف و نمی‌دانم چطور است که فرد دیگری تخلف کرده اما دیگری دستگیر می‌شود و این کار بسیار زشتی است.»

محمود احمدی‌نژاد افزود: «وقتی از سفر مصر بر گردم، حتماَ این مسئله را دنبال می‌کنم.» رئیس دولت دهم که روز یک‌شنبه (۱۵ بهمن/۳ فدریه) در جلسه استیضاح عبدالرضا شیخ‌الااسلامی، وزیر کار در مجلس با پخش ویدئویی جنجال آفریده بود، تصریح کرد که «قوه قضاییه باید متعلق به ملت باشد، چون قوه قضاییه یک سازمان ویژه خانوادگی نیست.»

به نظر می‌رسد که این انتقاد متوجه صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه است. احمدی‌نژاد در جلسه مجلس برادران لاریجانی را تلویحاَ متهم کرد که از مقام خود سوء‌استفاده می‌کنند.

 

احمدی‌نژاد با پخش فیلمی در مجلس شورای اسلامی مدعی شد که فاضل لاریجانی، برادر رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه در گفت‌وگویی با سعید مرتضوی کوشیده است که بطور غیرقانونی به امتیازهای اقتصادی دست یابد و در مقابل به مرتضوی وعده داده که روسای قوه مقننه و قضاییه (یعنی بردارانش) به خاطر مشکلات حقوقی به وی یاری خواهند رساند.

 

دلیل دستگیری مرتضوی، کهریزک یا افشاگری احمدی‌نژاد؟

 

هنوز علت بازداشت سعید مرتضوی به‌طور رسمی از سوی قوه قضاییه اعلام نشده اما احمدی‌نژاد دستگیری او را با افشاگری خود در مجلس مرتبط ارزیابی می‌کند. رئیس دولت دهم تاکید کرد: «کسی تخلف کرده است و فردی مطلع شده و این تخلف را اعلام کرده اما بجای اینکه متخلف را دنبال کنند با کسی که اعلام کرده برخورد می‌کنند و این بسیار زشت است برای ملت، جمهوری اسلامی و قوه قضاییه شایسته نیست. پس وقتی برگردم بطور جدی این مسئله را دنبال خواهم کرد.»

اظهارات احمدی‌نژاد در حالی صورت می‌گیرد که خبرگزاری‌های ایران گمانه‌زنی می‌کنند که دستگیری مرتضوی به خاطر «پرونده مفتوح کهریزک» و اتهامات وارده به سعید مرتضوی به عنوان متهم ردیف اول این پرونده است.

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور نیز پیش‌تر در یک کنفرانس خبری اعلام کرده بود که در اسفند ماه امسال (۱۳۹۱) دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک برگزار خواهد شد.
سایت خبری انتخاب نوشته است، دلیل بازداشت سعید مرتضوی بی‌اعتنایی وی به احضاریه دادگاه بوده است. بر اساس این گزارش، قاضی پرونده مرتضوی در روز دوشنبهٔ هفته پیش با ارسال احضاریه‌ای، خواستار حضور وی در دادگاه شده، اما مرتضوی از این کار امتناع ورزیده است.

خبرگزاری فارس نیز به نقل از یک «منبع آگاه» نوشت: «سعید مرتضوی به علت تصرف غیرقانونی در اموال دولتی در زمان تصدی ریاست سازمان تامین اجتماعی بازداشت شده است.»

بنا خبرهای رسیده سعید مرتضوی در زمان خروج از دفتر کارش در ساعت ۱۱ شب توسط دادستانی تهران بازداشت و سپس در ساعت ۱۲ به زندان اوین منتقل شده است.

یک مقام زندان اوین نیز خبر انتقال مرتضوی به این بازداشتگاه را تایید کرده است. او گفته است: «ساعت ورود این متهم ۱۲ شب بوده و همانند سایر مته‌مان تشریفات لازم برای ثبت نام متهم و ورودش به زندان انجام شده است.»

 

انتصاب سرپرست جدید وزارت کار

 

در پی برکناری عبدالرضا شیخ‌الاسلامی از وزارت کار، احمدی‌نژاد اسدالله عباسی را به عنوان سرپرست این وزاتخانه منصوب کرد. عباسی تا کنون یکی از معاونان وزارت کار بوده و با حفظ سمت، سرپرستی این وزاتخانه را نیز حال عهده‌دار شده است.
منتقدان دولت، اسدلله عباسی را یکی از نزدیکان اسفندیار رحیم‌مشایی، مشاور احمدی‌نژاد می‌دانند. اصول‌گرایان منتقد دولت، رحیم‌مشایی و برخی از نزدیکان احمدی‌نژاد «حلقه انحرافی» می‌نامند.

برخی سایت‌های داخلی مدعی شده‌اند که احمدی‌نژاد درصدد بوده مرتضوی به عنوان سرپرست موقت وزارت کار منصوب نماید. در حالی که استیضاح و برکناری شیخ‌الاسلامی از وزارت کار به خاطر تمرد وی از برکناری مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی بوده است.

 

 

در پی جانشینی برای مرتضوی

 

در پی بازداشت سعید مرتضوی هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی در روز سه‌شنبه (۱۷ بهمن/۵ فوریه) تشکیل جلسه خواهد داد تا پیرامون انتخاب مدیرعامل یا سرپرست جدیدی تصمیم‌گیری کند. سایت فرارو به نقل از یک منبع آگاه می‌نویسد انتخاب جانشینی برای مرتضوی در حوزه اختیارات هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی است.

حدود ۳۵ میلیون نفر ایرانی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند. این سازمان با بودجه‌ای بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان، یکی از نهادهای کلیدی دولتی و اقتصادی در ایران به شمار می‌رود. ۴۵ درصد صنعت سیمان ایران، حدود ۱۰ درصد خودروسازی و بیش از ۴۰ درصد صنعت دارو‌سازی و صد‌ها شرکت و بانک متعلق به سازمان تامین اجتماعی است.