Get Adobe Flash player

چند رسانه ای

به دنبال ما

ورود به سایت

بشار اسد با مجرم خواندن معترضان اعلام کرد بر سر مواضع خود ایستاده است

 

بشار اسد بامداد دیروز طى سخنانى در دانشگاه دمشق، معترضان را «مجرم» خواند و گفت که آن‌ها بیش از آنکه به انقلابیون شبیه باشند مجرمانى هستند که براى دزدى و ترور تلاش مى کنند. به گزارش وبسایت النشرة، أسد گفت که تا زنده ماندن آخرین تروریست از مبارزه دست نمى کشد. وى از نقش روسیه، چین و ایران در حمایت از دولت‌اش تقدیر کرد.

این در حالى است که شنبه گذشته، فیصل مقداد، قائم مقام وزیر خارجه سوریه به تهران رفت تا با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دیدار کند. به گزارش خبرگزارى آلمان با استناد به روزنامه الاخبار چاپ بیروت، به نظر می‌رسد این مقام سوری در پی گزارش طرح جدید بشار اسد به مقامات کرملین، حکومت ایران را نیز در جریان این اخبار و آخرین تحولات سوریه قرار داده است. بنا بر طرح جدید و پیشنهادى اسد، قرار است در سال ۲۰۱۴ وى در کنار دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای به دست گرفتن سکان هدایت کشور کاندیدا شود.

 

این گزارش مى افزاید: برقراری آتش‌بس بین طرف‌های درگیر، حضور ناظران بین‌المللی در سوریه جهت نظارت بر اجرای درست آتش‌بس، تشکیل مجلس موسسان برای اصلاح قانون اساسی، تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات پارلمانی با نظارت بین‌المللی از دیگر مفاد طرح یادشده است. اما اگر موارد منتشر شده مهم‌ترین بخش‌های این طرح باشد، مشخص نیست که این طرح بتواند رضایت مخالفان را نیز جلب کند. زمان برگزاری انتخابات در سال ۲۰۱۴ و بر قدرت ماندن بشار اسد از مهم‌ترین موانعی هستند که بر سر راه عملی شدن این پیشنهاد وجود دارند. مخالفان نیز نیروهای یکپارچه‌ای نیستند و امکان متقاعد کردن همه آن‌ها با توجه به شرایط وخیم سوریه دشوار به نظر می‌رسد است.

پیش‌بینی شده است که دولت وحدت ملی متشکل از مخالفان، نیروهای مستقل و اعضای حزب بعث با تعداد برابر تشکیل شود. نخست وزیر نیز از میان نیروهای مستقل انتخاب خواهد شد. با این حال سوریه همچنان اسد را به عنوان رئیس‌جمهور در راس قدرت خواهد داشت. با فرض موافقت تشکیل دولت زیر نظر بشار اسد، انتخاب نیروهای مستقل نیز بسیار دشوار خواهد بود. در شرایط دو قطبی فعلی، جامعه به دو پاره موافقان و مخالفان حکومت تبدیل شده است. مشخص نیست که منظور از جریانات مستقل چه گروه‌ها و احزابی خواهند بود.

چندى پیش احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران با سرزنش کردن گروهی از «خواص» که به گفته او علت حمایت ایران از حکومت بشار اسد در سوریه را درک نمی‌کنند، گفته که این حمایت برای حفظ منافع ایران است و با سقوط حکومت سوریه «دشمن به مرزهای ایران نزدیک می‌شود».

به گفته وى «مبنای حمایت ایران از سوریه این است که دشمن در آنجا نیرو پیاده می‌کند و دلیل آن هم مقابله با ایران، حزب الله و خط مقاومت است و اگر دنیای استکبار در سوریه موفق شود، جای بعدی عراق و بعد ایران است».

او تصریح کرده که با سقوط حکومت سوریه «دشمن به مرزهای ایران نزدیک می‌شود» و هدف ایران از حمایت از حکومت بشار اسد در سوریه «گذشته از مسائل دینی و اعتقادی، حفظ منافع ملی است».

بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان ملل از شروع اعتراض‌ها در سوریه (مارس ۲۰۱۱) نزدیک به ۶۰ هزار نفر کشته شده‌اند. اعتراض‌ها در ماه‌های ابتدایی به صورت مسالمت‌آمیز دنبال می‌شد اما دولت سوریه با استفاده از نیروهای نظامی به سرکوب مخالفان پرداخت.