استعفای نخست وزیر لبنان پذیرفته شد
میشل سلیمانˈ رییس جمهور لبنان، استعفای ˈنجیب میقاتیˈ نخست وزیر لبنان را که صبح امروز شنبه، با حضور در کاخ ریاست جمهوری این کشور، به وی تسلیم شده بود، پذیرفت.
به گزارش ایرنا سلیمان با تشکر از تلاشهای دولت میقاتی، از وی و وزیران او خواست که تا انتخاب کابینه و نخست وزیر جدید، به عنوان دولت انتقالی به فعالیت خود ادامه دهند.
نخست وزیر لبنان، شب گذشته با حضور در کنفرانسی مطبوعاتی در محل کاخ نخست وزیری این کشور، از سمت خود استعفا داد.
میقاتی در سخنانی کوتاه دلایل اصلی خود را، تصویب نشدن درخواستهایش در جلسه بعد از ظهر امروز کابینه لبنان اعلام کرد.
خواستههای وی در این جلسه تمدید مدت مسئولیت ˈاشرف ریفیˈ فرمانده کل نیروهای پلیس لبنان و همچنین تشکیل ˈهیات نظارت بر انتخابات مجلسˈ بود.
بیشتر وزیران کابینه لبنان این خواستهها را مغایر با قوانین این کشور دانستند.
میقاتی با اشاره به اینکه پیش از این دو بار تا مرز استعفا پیش رفته بود، گفت: این بار با دادن استعفای خود امید دارد که این امر سبب انسجام و مسئولیت پذیری احزاب و جریانهای سیاسی لبنان شود.
در همین راستا، روزنامه لبنانی ˈاللواءˈ در شماره روز شنبه خود نوشت که ˈمحمد صفدیˈ وزیر دارایی لبنان برای سمت نخست وزیری لبنان نامزد شده است.
صفدی از نمایندگان سابق مجلس لبنان و وزیر دارایی حکومت میقاتی بوده و از شخصیتهای شاخص سیاسی شهر شمالی طرابلس (زادگاه میقاتی) به شمار میرود.
به نوشته اللواء برخی از دیگر جریانهای لبنانی ˈعدنان القصارˈ از وزرای سابق لبنان را به منظور تشکیل یک دولت ˈتکنوکراتˈ در نظر گرفتهاند.
اللواء نوشت: با این وجود میقاتی خواستار تشکیل نشستهای گفتوگوی ملی لبنان شده تا بر اساس آن جریانهای هشت و ۱۴ مارس گرد هم آیند و وی امید دارد که دولت آتی لبنان ترکیبی از این دو جریان باشد.
به گفته منابع خبری با وجود اینکه طی روزهای گذشته، درگیریهای طایفهای در شهر شمالی طرابلس بین طوایف علوی و سنی ساکن این شهر در مناطق ˈجبل محسنˈ و ˈباب التبانهˈ به اوج خود رسیده و ما حصل آن تا کنون پنج کشته و تعداد زیادی زخمی بوده است، استعفای میقاتی میتواند در افزایش تنش داخلی در لبنان سهم قابل توجهی داشته باشد.
علاوه بر این درگیریهای مرزی میان لبنان و سوریه و فعالیت تروریستهای مخالف نظام دمشق در مرزهای شرقی و شمالی لبنان و همچنین تحرکهای گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب نیز از دیگر عوامل حساس شدن اوضاع لبنان در شرایط کنونی به شمار میرود.