Get Adobe Flash player

چند رسانه ای

به دنبال ما

ورود به سایت

پدیده ای به نام  قالیباف در صف رقابت انتخاباتی

 اسفندیار گودرزی 

 

محمد باقر قالیباف یکی از داوطلبان  یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران است. وی که در سال 1384 برای اولین بار در رقابت انتخاباتی شرکت کرده بود، امسال نیز وارد صحنه رقابت شده است.

قالیباف به گفته خودش 30 روز دیگر می آید. می آید تا مردم سربلند زندگی کنند. می آید تا خون شهدا پایمال نشود. می آید چون احساس خطر می کند برای زندگی مردم ایران. می آید تا مردم با او و در کنار او از بحرانها عبور کنند.

اما سخنان متناقض قالیباف که در سخنرانی های تبلیغاتی اظهار کرده است و همچنین سوابق وی شانس چندانی برای این «آمدن» ها نصیب وی نخواهد کرد.

یکی از مسائلی که قالیباف به عنوان تبلیغات انتخاباتی  خویش در میان بسیجیان به آن اشاره کرد نقشی بود که در سرکوب کوی دانشگاه به سال 1382 ایفا کرده است. وی در این مورد حقیقت وجودی خویش را چنین برملا می کند: «در سال ۱۳۸۲ من مجوز ورود و تیراندازی به کوی دانشگاه را گرفتم.» از سویی دیگر وی در 16 اردیبهشت و به هنگام سخنرانی در میان دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تمامی سخنان پیشین خود با بسیجیان را نقض کرده و چهره ای مردمی از خود به نمایش می گذارد و با اذعان به اینکه دستور سرکوب داشته است اما آن را به اجرا نگذاشته به تطهیر خود اقدام می کند. این چهره شاخص نظامی و انتظامی در جمهوری اسلامی، طی روزهای گذشته با  ابراز چنین سخنرانی های متناقضی تعجب همگان را نسبت به  شیوه تبلیغاتی اش برانگیخت و با ارائه ی شخصیتی دوگانه از خویشتن نه تنها علیه خود تبلیغ کرد بلکه با این نمایش سست حتا نتوانست به ظاهر، خود را رجلی سیاسی معرفی کند و به شخصیتی ریاکار و متظاهر افول کرد.

دیگر آنکه قالیباف پیش از ثبت نام برای نامزدی انتخابات، نسبت به نامزدهای در حصر دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مواضع تندی گرفت. وی درباره احتمال حضور میرحسین موسوی و مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ گفت:«سران فتنه» در انتخابات ۸۸، «مجرم» هستند و «غلط است» بگوییم که آنها با عذرخواهی می‌توانند برگردند. شهردار تهران که نزدیک به جریان اصولگرای جمهوری اسلامی است، در سخنان روز شنبه، نهم دی ماه ۱۳۹۱، از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به عنوان «براندازان فتنه‌گر» نام برده که به گفته وی، «اقلیتی کوچک بوده و هستند که همواره از سوی ملت ایران و جریان‌های سیاسی درون نظام حذف و طرد شده‌اند.»

 

 

 

محمد باقر قالیباف کیست

محمدباقر قالیباف، زادهٔ ۱۳۴۰ در طرقبه، مشهد است. از وی به عنوان سیاستمدار یاد می شود و هم‌اکنون شهردار تهران است. او دارای مدرک دکتری در رشتهٔ جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس و فرماندهٔ سابق نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است که در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۸۴ پس از آن که در انتخابات ریاست جمهوری رای کافی نیاورد از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار انتخاب گردید و در اردیبهشت ۱۳۸۶ به وسیله شورای جدید برای ۴ سال دیگر در مقام خود ابقا شد.

قالیباف همچنین فرمانده لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق بوده است، در سال ۱۳۷۳ فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء، و در سال۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. وی در سال ۱۳۷۹ فرماندهی نیروی انتظامی را بر عهده گرفت.

قالیباف در سال ۱۳۸۳ به حکم رییس جمهور وقت محمد خاتمی رئیس و نماینده رئیس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد؛ اگرچه پیش از آن از امضاءکنندگان (و بنابر ادعای تازه خود یکی از نویسندگان) نامه تهدیدآمیز جمعی از فرماندهان نظامی سپاه به محمد خاتمی بود. وی هم اکنون افزون بر شهرداری تهران به عنوان عضو هیات علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکدهٔ جغرافیای دانشگاه تهران به تدریس مشغول است.

قابل ذکر است قالیباف که یک سیاستمدار، شهردار، سپاهی و کاندید ریاست جمهوری است، گاهی اوقات نیز خلبانی برخی هواپیماهای مسافربری را بر عهده می‌گیرد.

 محمد باقر قالیباف شهردار فعلی تهران که توانسته است مسئولیت های  رنگارنگ و  متنوعی را در نظام جمهوری اسلامی بدست آورد که این مسئولیت ها گاه هیچگونه ارتباطی با تخصص وی نداشته اند، در حالی نامزد ریاست جمهوری شده است که به معنای واقعی کلمه سیاستمدار نبوده و فاقد دانشی در این زمینه می باشد. رفتار سراسر متناقض اخیر ایشان به خوبی بیانگر این امر می باشد. وی صرفا فردی است که با اتصال به بیت و جریان محافظه کار و در پس خوش خدمتی های خود، توانسته است نامی برای خود کسب نماید. محمد باقر قالیباف که سعی دارد از خود چهره ای متعادل نشان دهد، در واقع با تکیه بر اعمال سرکوب هایی که در گذشته مرتکب شده و خود بدان ها اعتراف کرده است، توانسته مدارج ترقی در حاکمیت اقتدارگرای جمهوری اسلامی را طی نماید حال آنکه با یک رجل سیاسی راستین فرسنگ ها دارای جدایی و فاصله است.

 

سوابق درخشان قالیباف در خدمت به ملت

محمد باقر قالیباف همواره سعی داشته که با بزرگ نمایی دورانی که شهردار تهران بوده است و با شناساندن چهره ای علمی از خویش، شخصیتی خادم از برای ملت را جلوه گر باشد. او همواره تلاش بسیار داشته است تا  روشن و فرهیخته نمایانده شود. و اینک  به برخی دیگر از خدمات ارزنده ای که ایشان از سر فرهیختگی شخصیت و اوج  احساس خدمتی که به ملت ایران داشته اند اشاره می شود:

در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ حمله به کوی دانشگاه تهران در زمان فرماندهی نیروی هوایی سپاه و زیر نظر مستقیم وی رخ داد.

نیروی انتظامی در سال ۱۳۸۱ که ریاست آن برعهده محمد باقر قالیباف بود، دهها نفر از روشنفکران، روزنامه نگاران، مدیران سایت‌های خبری و وبلاگنویسان نظیر آیدین آغداشلو، هوشنگ گلمکانی، نوشابه امیری، هوشنگ اسدی، معصومه سیحون، بهرام بیضایی، یونس شکرخواه، فرهاد بهبهانی، کاوه گلستان، ناصر زرافشان و بهروز غریب‌پور را به اداره اماکن نیروی انتظامی احضار و به بازجویی از ایشان پرداخت. برخی نیز همچون سیامک پورزند ماه‌ها در بازداشت بودند.

همچنین بازداشتگاه ویژه‌ای در میدان جوانان تهران در اختیار قاضی مرتضوی قرار داد تا به بازجویی از دستگیر شدگان بپردازد. احمد مسجد جامعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین کانون نویسندگان به این بازداشتها اعتراض کردند. قالیباف چند هفته بعد از این بازداشت‌ها به رسانه‌ها اعلام کرد که این افراد به ترویج ابتذال فرهنگی مشغول بوده‌اند و یک شبکه گسترده توزیع فیلمهای مبتذل را تشکیل داده و از آنها بیش از سیزده هزار CD مبتذل کشف شده‌است.

نیروی انتظامی در آن سالها به عنوان یکی از بازوهای دستگاه اطلاعات موازی شناخته می شد و بازداشتگاه کهریزک در دوران فرماندهی او بر نیروی انتظامی، تاسیس گردید.

قالیباف در اسفند ماه ۱۳۸۸ در حکمی عزیزالله رجب‌زاده فرمانده نیروی انتظامی تهران و از متهمان حوادث بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران (۲۵ خرداد ۱۳۸۸) را به سمت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منصوب کرد.

 بنا بر گفته این نامزد ریاست جمهوری، وی در سال ١٣٨٢ به عنوان فرمانده پلیس مجوز ورود نظامیان به کوی دانشگاه تهران و تیراندازی‌ را از شورای امنیت کشور اخذ کرده است. وی همچنین افزوده است که عکسی از وی بر روی موتور 1000 در حالی که چوبی برای کتک زدن معترضان در دست داشته٬ موجود است و «افتخار» می‌کند که جزو «چوب‌زن‌ها» می باشد.

از سوی دیگر نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از نقش خود در سرکوب‌های سال ۷۸ و ۸۸ در ایران سخن گفته که یک روز پس از انتشار این سخنان٬ ستاد انتخاباتی قالیباف اقدام به تکذیب این اظهارات کرده است. مسئولان این ستاد برای اثبات ادعای خود فیلم سخنرانی هفته گذشته قالیباف در دانشگاه صنعتی شریف را منتشر کردند که انتشار ان نشان داد شهردار تهران دو روایت متفاوت از یک موضوع واحد (وقایع کوی دانشگاه تهران در سال ٨٢ ) ارائه کرده است. روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت در شرایطی که ستاد انتخاباتی قالیباف تلاش‌ها برای تکذیب اظهارات وی در جمع گروهی از بسیجیان را شدت بخشیده بود٬ فایل صوتی کامل این مراسم در اینترنت منتشر شد.

 

تلاش پیگیر برای جلوس بر کرسی ریاست جمهوری

محمد باقر قالیباف با توسل به ارتباطاتی که گفته می شود با سردار جزایری و بیت رهبری دارد، اعتماد به نفس شرکت در رقابت های انتخاباتی را بار دیگر پیدا کرد. او با نگاه به تجریه محمود احمدی نژاد که از کرسی شهرداری تهران بر کرسی ریاست جمهوری جلوس کرد، چند صباحی هست که  تلاش بی وقفه ای برای تکرار این امر در مورد خود  را آغاز کرده است.

به گزارش ایلنا، محمد باقر قالیباف در نشست سراسری ستادهای مردمی خود که با رونمایی از برنامه‌هایش برای دولت احتمالی آینده همراه بود، ضمن تاکید بر اینکه با اتفاقات و وقایعی که در روز آخر ثبت‌نام افتاد، آرایش انتخاباتی دگرگون شده و باید گفت که موضوع ائتلاف، صورت مساله‌ای پاک شده است، گفت: ماهیت انتخابات سال 92 با همه انتخابات دیگر متفاوت است. انتخابات پیش رو با توجه به حوادث و رخدادهایی که تا به امروز رقم خورده برای تداوم انقلاب امری بس حیاتی و ویژه است.

وی که کارتل رسانه‌ای موسسه «همشهری» را در اختیار دارد٬ در حال حاضر با بیش از ۴۰ سایت خبری وارد انتخابات ریاست جمهوری شده است.

گفتنی است  محمدباقر قالیباف با بهره گیری از نمادهای حزب الله لبنان، رنگ زرد را به عنوان رنگ انتخاباتی خویش برگزیده است. هوادارن وی در تجمعات خود از مچ بندهای زرد و پرچم های زرد مشابه پرچم های حزب الله لبنان استفاده کرده و با شعارهایی چون مالک اشتر علی، فدایی سید علی، از قالیباف استقبال کرده اند. “مالک اشتر علی”، لقبی است که پیش از این حامیان محمود احمدی نژاد، به رئیس دولت دهم نسبت می دادند. شهردار تهران در این مراسم گفته است  وضع موجود، در شان نظام و کشور و این مردم نیست.

 

دست آویز تبلیغاتی کار دست شهردار داد

محمد باقر قالیباف که خود را کاندید مورد قبول محافظه کاران و شخص رهبر جمهوری اسلامی فرض می کند، از بخت بالایی در میان جناح محافظه کار برخوردار نیست. با کاندید شدن سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، شانس قالیباف برای کسب آرای محافظه کاران کاهش پیدا کرده است، از سوی دیگر او در میان مردم هم جایگاه قابل توجهی ندارد. این دلایل موجب شد قالیباف سخنانی را اظهار کند تا شاید بتواند برای کسب آرای محافظه کاران با جلیلی رقابت کند که نمونه هایی از آن ذکر شد.

اما این اظهار نظرها نه تنها برای این نامزد ریاست جمهوری جنبه ضد تبلیغ پیدا کرد، بلکه سبب شد کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران روز پنج‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت از نهادهای جهانی بخواهد که نام محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و فرمانده سابق نیروی انتظامی ایران را به سیاهه «ناقضان حقوق بشر» اضافه کنند

این کمپین با استناد به گفته‌های آقای قالیباف درباره نقشی که در برخورد با منتقدان و مخالفان حکومت ایران داشته است، می‌گوید که جامعه بین‌المللی می‌تواند او را به خاطر «نقض گسترده حقوق بشر» مشمول مجازات‌های خود قرار دهد و برای مثال دارایی‌های احتمالی‌اش در خارج از ایران را ضبط کند یا مانع انجام سفرهای او شود.