Get Adobe Flash player

چند رسانه ای

به دنبال ما

ورود به سایت

جنبش سبز و مطالبات مردم ایران جانی دوباره یافت

شب گذشته، 25 خردادماه 1392 نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری ایران اعلام شد. مصطفی محمد نجار، وزیر کشور، ساعت ۲۰ و ده دقیقه شب به وقت تهران اعلام کرد که حسن روحانی با کسب اکثریت مطلق آرا به ریاست جمهوری ایران انتخاب شده است.

بر اساس گزارش سازمان جوانان پان ایرانیست، جمعیت زیادی از مردم  دقایقی پس از اعلام رسمی نتیجه انتخابات ، با تجمع در خیابان های شهرهای مختلف ایران، به بازگویی مطالبات خود پس از مدتها پرداختند.

دقایقی پس از آنکه وزیر کشور در کنفرانس خبری از پیروزی حسن روحانی با کسب اکثریت مطلق آرا خبر داد، جمع چند صد هزار نفری از مردم با خواندن «سرود یار دبستانی من» از مقابل ستاد وی به سمت میدان ولیعصر تهران حرکت کردند. همچنین گزارش ها می گویند در شهرهای دیگر هم مردم در خیابان ها تجمع کرده و به خواندن سرود یار دبستانی و سردادن شعار تا ساعات اولیه بامداد پرداختند.

همچنین شماری از مردم در خیابان های شهرهای مختلف عکس هایی از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و حسن روحانی را به همراه خود داشته اند و شعارهایی مانند،‌ «برادر شهیدم، گفته بودم رای ات را پس می گیرم» «گفته بودم ميميرم، رايمو پس ميگيرم»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» و «يا حسين، ميرحسين» سر دادند.

به نظر می رسد پس از سرکوب شدید جنبش سبز و ایحاد انسداد شدید سیاسی از سوی حاکمیت در سالهای گذشته، با پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و پدید آمدن اندک فضایی برای حضور مردم، موجی از جمعیت و مطالباتشان ظاهر شد.

در این میان فضای مجازی فارسی نیز بعد از مدت‌ها ساعاتی پر از امید به آینده را تجربه کرد. کاربران شبکه های اجتماعی با ابراز امیدواری از باز شدن فضای سیاسی و اجتماعی کشور در آینده ای نه چندان دور، به تلاش برای ساختن دوباره کشور و ادامه روند دموکراسی خواهی در ایران تاکید کردند.

بسیاری از کاربران فضای مجازی اعلام کرده اند حسن روحانی کف مطالبات خیلی از ما هم نبود، نیست و نخواهد شد اما ریاست جمهوری وی به روند دموکراسی خواهی مردم ایران سرعت بخشیده و شاید فضا برای تحقق خواست ملت مهیا شود.

قابل ذکر است رای دهندگان مطالبات زیادی از حسن روحانی را مطرح می کردند که مهمترین آنان شکست حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی و همچنین آزادی زندانیان سیاسی می باشد.

بدون شک حسن روحانی نشستن بر جایگاه هفتمین رئیس جمهور ایران را مدیون ۱۸ میلیون و۶۱۳ هزار و ۳۲۹ نفری است که روز جمعه، ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ نام او را بر روی برگه‌های تعرفه انتخابات نوشتند و به صندوق‌ها انداختند.