- بیانیه سازمانهای برونمرز حزب پان ایرانیست به مناسبت سالروز سی ام تیرماه
- بیانیه انتخاباتی شماره ۲ سازمان جوانان حزب پان ایرانیست
- بیانیهٔ انتخاباتی شماره 1 حزب پان ایرانیست؛ یک دیدگاه، یک عمل : با هم بیاندیشیم، با هم عمل کنیم
- در انتخابات نهمین دوره مجلس شورا شرکت نمی کنیم
- پیام تسلیت سازمان جوانان حزب پان ایرانیست به مناسبت زلزله استان بوشهر
بیانیه ۴۴ زندانی سیاسی در اعتراض به انتقال ابوالفضل عابدینی به زندان کارون اهواز
به گزارش سازمان جوانان حزب پان ایرانیست، ۴۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در بیانیهای به تبعید ابوالفضل عابدینی به زندان اهواز اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن وی به زندان اوین شدند.
در این بیانیه آمده است: عابدینی در طول دوران حبس، علی رغم محدودیتهای شخصی، نسبت به تضییقات و ستمهای که در قبال دیگر زندانیان سیاسی اعمال میشود، برخورد مسئولانه داشته است که یکی از بارزترین آنها، شهادت شجاعانه او به وجود آثار شکنجه در بدن مرحوم ستار بهشتی بود. بنابراین، این گمان بیراه نخواهد بود اگر تصور کنیم، تبعید وی عکس العمل تلاش او برای جلوگیری از پایمال شدن خون ستار بهشتی بوده است.
گزارشهای پروندهٔ ستار بهشتی، وبلاگ نویس منتقدی که در بازداشتگاه پلیس و تحت شکنجه جان خود را از دست داد به همراه عملکرد سیستم قضایی با افرادی که پیگیر این پرونده بوده و یا شاهد رفتار و اعمال غیر قانونی و غیر انسانی دستگاه قضایی بودهاند، حاکی از آن است که عزمی برای اصلاح این روند و پیگیری عادلانهٔ این پرونده وجود ندارد و در حالی که مجرمان این پرونده بیهراس به کار خود ادامه میدهند، افرادی چون ابوالفضل عابدینی که متعهدانه به آنچه دیده بود شهادت داد به زندان اهواز تبعید میشود تا صدای هر معترضی در نطفه خفه شود.
متن این بیانیه و اسامی امضا کنندگان آنکه در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
کمبود ارز و «تعطیلی سه هفتهای تجارت ایران»
رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی از توقف روند واردات در سه هفته اخیر خبر داد. وی گفت که بانک مرکزی از حدود ۲۰ روز پیش به هیچ واردکننده بخش خصوصی و بخش دولتی با هیچ نرخی ارز نداده است.
مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی، در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا (۶ مرداد/ ۲۸ ژوئیه) از تعطیلی تجارت کشور در چند هفته اخیر خبر داد. وی گفت که طی این مدت نه ارز مرجع به کالاها اختصاص یافته و نه ارز مبادلهای و این موضوع شامل کالاهای اساسی هم میشود.
حریری علت این امر را «اختلافات بین وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی» دانست. به گفته وی این اختلاف باعث شده که کشور در حوزههای دارو و خوراک دام و طیور رسما دچار مشکلات اساسی شود.
حریری هشدار داد که این روند در آینده به ویژه در حوزههای دارو، کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور تاثیرات نامطلوبی بر جای خواهد گذاشت. به گفته وی، اختلاف بین بانک مرکزی و وزارتخانه یادشده «نوعی بلاتکلیفی در موضوع واردات» بهوجود آورده است.
رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی افزود: «چطور ممکن است بانک مرکزی که تحت حاکمیت یک دولت و یک رئیسجمهور است با وزیری که تحت حاکمیت همان دولت و همان رئیسجمهور است چنین درگیریهایی را داشته باشند؟!».
وی سیاست دولتی را که روزهای آخرش را میگذراند «بسیار عجیب و شگفتانگیز» توصیف کرد و گفت: «چرا هیچ نهادی مسئولیت بازخواست از عملکرد فعلی دولت را برعهده نمیگیرد؟». به گفته حریری، این تصمیمات در نهایت مردم را متضرر میکند.
حریری تصریح کرد که «دولتها نمیتوانند به میل خود رفتار کرده و بروند». وی خواستار آن شد که نهاد ناظری از بیرون دولت فعلی یا از سوی رئیسجمهوری دولت یازدهم ترازی از عملکرد دولت نهم و دهم ارائه دهد «تا مردم بدانند دولت جدید در چه شرایطی سیاست و اقتصاد یک کشور را از دولت قبلی تحویل گرفته و دولت آینده هم نتواند به راحتی همه چیز را به گردن دولت قبلی بیندازد».
مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با ۴ وزیر کابینه روحانی
بنا به گزارش سحام، ابتدای هفته گذشته و پس از هفتهها رایزنی و گفتگو، حسن روحانی لیست نهایی وزرای دولت یازدهم را به رهبر جمهوری اسلامی معرفی میکند. در این دیدار آقای خامنهای نسبت به حضور آقایان یونسی و احمد مسجد جامعی در کابینه واکنش نشان داده و خواهان حذف نام این افراد از لیست وزرا میشود.
پس از آن دیدار، چهارشنبه گذشته حسن روحانی مجددا برای اخد تایید نهایی رهبری نسبت به تغییرات لیست کابینه به دیدار ایشان میرود و این بار مجددا آقای خامنهای نسبت به دو نام دیگر در کابینه واکنش نشان داده و خواهان حذف آقایان جعفر توفیقی و سردار علایی از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری؛ و دفاع در کابینه میشوند که این دستور رهبری هم از سوی آقای روحانی پذیرفته میشود.
جعفر توفیقی در دولت اصلاحات نیز به عنوان وزیر علوم انتخاب شده بود. همچنین سردار حسین علایی از فرماندهان سپاه پدر طول دوران جنگ ۸ ساله بوده است. آقای علایی سابقه ریاست ستاد مشترک سپاه و قائممقامی وزارت دفاع و ریاست سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع را نیز در کارنامه خود دارد.
همچنین لازم به توضیح است که قرار بوده آقای احمد مسجد جامعی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی شود. وی در دولت سید محمد خاتمی، مسئولیت وزارت ارشاد را پس از عطاالله مهاجرانی بر عهده داشت.
علی یونسی نیز در دولت اصلاحات مسئولیت وزارت اطلاعات را بر عهده داشته است. اکنون مشخص نیست دلیل مخالفت آقای خامنهای با وزارت یونسی از چه روی است. محمود احمدینژاد نیز در دوره ریاست جمهوریاش بر سر مدیریت این وزارتخانه، تقابل جدی با رهبر جمهوری اسلامی پیدا نمود.
اشتغال در ۱۳ استان کشور منفی است
گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت شاخصهای بازار کار ایران نشان میدهد که در دوره ۸۴ تا ۹۱، نرخ بیکاری با رشد هفت دهم درصدی از ۱۱. ۵ درصد به ۱۲. ۲ درصد رسیده، ضمن آنکه در این مدت وضعیت اشتغال در ۱۳ استان کشور بدتر شده است.
مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش آماری خود از وضعیت اشتغال و بازار کار در دوره هشت ساله دولت محمود احمدینژاد تاکید کرده است که از سال ۸۴ تا ۹۱، وضعیت اشتغال ۱۳ استان بدتر شده و ۲۴ استان ایران در پایان این دوره یعنی سال ۹۱، نرخ بیکاری دو رقمی دارند.
بر اساس این گزارش مرکز آمار، از سال ۸۴ تا ۹۱، مجموعا ۵۴۲ هزار و ۷۶۹ نفر به جمعیت شاغلان ایران افزوده شده است که رشدی ۲. ۶ درصدی را نشان میدهد، اما در همین دوره زمانی، جمعیت بیکاران ایران با شیبی ۱۰ درصدی از ۲. ۶۷ میلیون نفر در سال ۸۴ به ۲. ۹۴ میلیون نفر در سال ۹۱ افزوده شده است.
این آمار نشان میدهد که در دولتهای نهم و دهم سالانه به طور متوسط، ۶۷ هزار و ۸۴۶ شغل ایجاد شده، حال آنکه هر سال ۳۳ هزار و ۶۶۱ نفر به خیل بیکاران پیوستهاند.
در میان اعداد و ارقام منتشرشده در گزارش مرکز آمار ایران، آنچه اهمیتی دو چندان دارد مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی یا نرخ فعالیت در دو مقطع آغاز و پایان دولتهای نهم و دهم است، نرخ مشارکت در سال ۸۴، سال آغاز به کار محمود احمدینژاد، ۴۱ درصد بوده است، حال آنکه نرخ فعالیت یا نرخ مشارکت اقتصادی در ایران در سال ۹۱ با کاهش ۳. ۳ درصدی به ۳۷. ۳ درصد رسید.
چین پول نفت ایران را بلوکه کرده است
امیر جعفرپور٬ معاون توسعه حمل و نقل ستاد مدیریت سوخت اعلام کرده که چین پول نفت ایران را بلوکه کرده و حاضر به پرداخت نقدی آن نیست.
آقای جعفرپور این مطلب را در گفتگویی که روز یکشنبه (ششم امرداد) از وی در خبرگزاری «تسنیم» منتشر شده٬ بیان کرده است.
وی این مطلب را در دفاع از واگذاری ساخت ۳۱۵ واگن مترو به شرکتی چینی بیان کرده و گفته این واگذاری «به دلیل طلبهای ناشی از فروش نفت ایران به چینیها» بوده است.
این مقام مسئول افزوده است: «واقعیت این است که پول خیلی زیادی از فروش نفت به چینیها داشتیم و چینیها واگذاری این پول به صورت نقدی را ممکن نمیدانند.»
جعفرپور ادامه داده چینیها «پرداخت این پول را به خرید تجهیزات حتی به قیمتهای بیش از قیمتهای منطقهای منوط کرده بودند» که همین مسئله علت خرید ۳۱۵ واگن بوده است.
وی افزوده مقامهای چین حتی در ازای پول نفت ایران «پیشنهاد ساخت پنج هزار کیلومتر شبکه ریلی درونشهری را داشتند که چون قیمتها نسبتا بالا بود با آن موافقت نشد.»